top of page
Търсене

БОРБА С НАДНОРМЕНОТО ТЕГЛО

Излишното тегло често е резултат от консумация на прекомерно количество калории и недостатъчна физическа активност. Някои други причини може да включват хормонални дисбаланси, стрес, медицински състояния, генетика, токсини или определени медикаменти.

Добрата новина е, че съществуват стъпки, с които по естествен начин се третират наднорменото тегло и затлъстяването. Те включват здравословен начин на хранене, ежеседмични физически упражнения и прием на натурални добавки.


В едно проучване е установено, че ароматът на етеричното масло от грейпфрут стимулира загубата на телесни мазнини, подсилва функцията на надбъбречните жлези при лабораторни животни. Учените заключват, че етеричното масло от грейпфрут има огромен потенциал като помощно средство при отслабване.Освен етерично масло от грейпфрут, други с положителен ефект за отслабването са маслата от канела, джинджифил и черен пипер. Маслото от канела съдържа цинамалдехид, който стимулира поддържането на здравословни нива на кръвната захар. Джинджифилът пък помага за намаляване на системното възпаление и подобрява храносмилането. Метаболизмът бива стимулиран от маслото от черен пипер, което освен това и затопя тялото по естествен начин.Домашно лечение - Подпомагане на отслабването:

  • Добавете 1 до 3 капки етерично масло от грейпфрут към чаша вода и консумирайте три пъти дневно.

  • Дифузирайте бленд от канела, грейпфрут, джинджифил и черен пипер и вдишвайте дълбоко в продължение на две минути веднъж до три пъти на ден.


Препоръчителни добавки са:

  • Протеин от костен бульон на прах - богат на лесносмилаем протеин, който може да осигури здравословни нива на кръвната захар и добър метаболизъм

  • Пробиотици - помагат за прочистване на излишните гъбички, които може да допринасят за непреодолимото желание за определени храни.***При приготвянето на рецептите е много важно да се използват висококачествени етерични масла, които са ядливи!


Д-р Акс Дж., Болинджър Т., Рубин Дж. (2016). Етеричните масла: Древното лекарство. София: Вдъхновения 2021

32 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page