top of page
Търсене

Защо се нуждаете от спортен масаж?


Спортният масаж обикновено е комбинация от няколко масажни техники, насочени към засегнатите мускулни групи в зависимост от спорта, който практикувате. Ако е правилно извършен, той помага за отмиването на млечната киселина. Има два основни типа, които могат да са Ви полезни в зависимост от графика Ви.


- Ако наближава състезание, е добре да заложите на по-лек масаж.- Ако обаче сте насред тренировъчния си план, е по-добре да заложите на дълбокотъканен масаж в проблемните области.


С какво точно обаче спортният масаж може да Ви е полезен?


Да видим.


1. Спортни резултати


Искате да ставате все по-добри и това е основната причина да тренирате неуморно в мразовитата зима, да тичате навън въпреки дъжда, да сте на пистата или в залата във всеки удобен момент? Е, по абсолютно същата причина се нуждаете и от добър спортен масаж. След него ще се почувствате по-леки, по-гъвкави и по-силни. А и дребните болки могат да изчезнат, което ще намали риска от по-сериозна травма.


3. Релакс и концентрацияии


Една от най-добрите причини да вмъкнете спортен масаж в програмата си е, за да помогнете на мускулите, ставите и сухожилията да бъдат максимално подвижни. Това е нещо като загрявката, която не бива да пропускате преди тренировка.

Много от контузиите възникват заради претоварване на дадени мускули. Това води до мускулна треска, болки и възпаления. Редовните спортни масажи обаче намаляват възможността мускулите да се претоварят и най-вече ограничават възпаленията, водещи до травма. Освен това този тип масаж значително намалява риска дадена контузия да се повтори. Той е най-ефективен при нараняване на меките тъкани, като навяхване или разтежение.


3.Релакс и концентрация


Спортният масаж може да намали стреса и да подобри концентрацията, помагайки Ви да бъдете в по-добра психологическа форма преди следващото състезание. Освен това има ободряващо въздействие. От друга страна след самото състезание помага да се възстановите по-бързо, тъй като съдейства на мускулите да се отърват от отпадъчните продукти вследствие на тежкото натоварване, като например млечната киселина.Колко често и кога Ви е нужен спортен масаж?


Препоръчително е един спортист да посещава спортен масаж един път седмично или поне един път месечно.7 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page