top of page
Търсене

ИМУННА ЗАЩИТА

Имунната система е мрежа от клетки, тъкани и органи, които действат съвместно, за да защитават тялото от инфекции. Имунната система върши забележителна работа, като защитава организма от причиняващите заболявания микроорганизми – тя е съвършена. Но атаките на замръсената околна среда, храна, вода, въздух, мисли и чувства, както и липсата на достатъчно движение води до моменти на пробиви.

Природата е нашата аптечка, от която ние черпим своите лекове. Етеричните масла имат силата да действат срещу микробите, инфектираните клетки и дори срещу тумори, като по този начин защитават тялото от заболявания и други здравословни проблеми.
ДОМАШНО ЛЕЧЕНИЕ - СОК ЗА ПОДСИЛВАНЕ НА ИМУНИТЕТА

  • Изтискайте сока от 1 камба, 1 глава броколи (включително стъблото) и 1 краставица.

  • Семесете сока в блендер с 1-2 капки етерично масло от лимон или портокал, 1-2 капки етерично масло от джинджифил и 1 супена лъжица натурален ябълков оцет.
ПРЕПОРЪЧИТЕЛНИ ДОБАВКИ

  • Пробиотици – Вкарват стомашно-чревния тракт във форма и подпомагат способността на тялото да извлича хранителни вещества и да се бори с инфекции

  • Протеин от костен бульон на прах – Съдържа колаген тип 2, който помага за възстановяването на чревната лигавица и подобрява имунитета.***При приготвянето на рецептите е много важно да се използват висококачествени етерични масла, които са ядливи!

Други етерични масла подходящи при нужда от засилване на имунитета са тамянът, мащерката, портокалът и смирната.
Д-р Акс Дж., Болинджър Т., Рубин Дж. (2016). Етеричните масла: Древното лекарство. София: Вдъхновения 2021

18 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page